Visa mer

Kommande match Dam

Senaste Nyheter

Av Derin Rashid 16 Apr, 2024
Seriepremiär: Våra damer fick under fredagen starta upp serien på bortaplan mot stora seriefavoriterna Norrtulls SK, en match som på förhand ska ses som den kanske svåraste bortamatchen på pappret, i alla fall om man ser på hur Norrtull satsat för att ta sig vidare mot trean 2025. Förväntningarna & Förutsättningarna: Vasalund har som målsättning att ta steget upp till trean 2025 - Men med många nya spelare in de senaste veckorna har truppen inte riktigt satt sig ännu. Dessutom seriens bästa anfallare borta ett tag och till det, ett sent tränarbyte där Payam Fadaei har kommit in tre veckor innan seriestart. Dessutom med ett helt nytt spelsystem som lades fram dagen innan seriepremiären så var förutsättningarna inför matchen allt annat än solklara och vi var alla lite undrande var vid stod inför årets seriestart! Sammanfattning: Denna fredagskväll var det Vasalunds damlag som visade en enorm disciplin i det defensiva arbetet, där den utstakade planen för hur varje spelare skulle arbeta fungerade till hundra procent. Tjejerna visade ett starkt Vasalunds hjärta och stora lungor där man kunde bygga upp en mur och sätta sig själva i centrum för hur bra laget verkligen är. Det är inget att prata om att Norrtull var det dominerande laget och hade det mesta av spelet, målchanser och en massa hörnor - Men det som var sagt innan match från Vasalund var också det som gjordes felfritt i åtminstone 70 minuter. När orken tog slut så var det ingen som vek ner sig, alla jobbade för varandra och oavsett hur matchbilden såg ut så ska alla i laget ha en enorm eloge för den arbetsinsats man la ner denna kväll. När även det offensiva spelet sedan kommer att fungera så kommer detta kunna bli en fantastisk säsong. Hela lagets enorma arbetsinsats gjorde att det blev en bortaseger med 0-1 och med de förutsättningarna inför seriepremiären som är ovan så är det inte mer än en stor bragd. Matchen första halvlek 0-0: Norrtull satte högsta fart från början vilket vi hade förväntat oss, men det blev aldrig riktigt farligt framför vår fantastiska målvakt Ylva Dicander. Vårt försvarsarbete var som en mur där alla stenar satt tätt tillsammans och vi kunde avvärja anfalla efter anfall. Lagets överflyttningar från sida till sida som var grundstenen i försvaret var perfekt i den första halvleken. Det som vi däremot inte fick till var den offensiva biten där vi brast i uppspelsfasen och när vi vann boll på mittplan. Det ska sägas till lagets försvar att det här var ett spelsystem som kräver mer än en träning och en match innan detta sitter. Alla var trots att Norrtull hade det mesta av spelet otroligt nöjda med hur laget genomförde den första halvleken, där alla spelare oavsett om man startade eller kom in i flygande byten hittade sina positioner och fortsatte jobba tillsammans i det defensiva arbetet. Matchen andra halvlek 0-1: Norrtull satte full fart även i andra halvlek och försökte komma runt på kanterna istället för att försöka spela igenom muren som vi hade byggt upp i mitten. Detta lästes snabbt av Payam och trots att Norrtull fick till ett bättre anfallsspel så fortsatte vi jobba på med en enorm frenesi. Norrtull kom till fler avslut men Ylva var denna kväll omutbar mellan stolparna och med hjälp av alla på planen fick vi ett bättre snabbare anfallsspel som bland annat gjorde så vi fick en hörna i minut 51. Olivia slog in hörnan som blev farlig, men som Norrtull först fick bort, men den gick till Tiffany som möte upp med ett skott på mål som Frida styrde i mål. Norrtull ville ha målet till offside men hade två spelare nere vid stolparna som gjorde att målet godkändes. Ett mål som sedan också skulle visa sig bli segermålet i denna match. Samtidigt som vi fick upp fler bollar till anfallet så tryckte Norrtull på. När lagkaptenen Oliva sedan fick utgå på grund av skada hade vi lite svårt att hitta alla positioner, vilket gjorde att Norrtull kunde pressa på ännu mer och lyfte upp allt fler spelare, vilket också var närma att ge dem en kvittering men som aldrig kom. Nr domaren blåste av matchen var segern ett faktum. Matchfakta: Norrtull SK - Vasalund IF 0-1 (0-0) Målen: Frida Henningsson (51) Startelvan: Ylva Dicander, Matilda Åsard, Saga Häljeryd, Felicia Thunholm, Alexandra Muse, Alexandra Kervén, Olivia Poulsen (k), Felicia Ek Fadaei, Moa Wåhlberg, Katarina Starvevic, Frida Henningsson. Ersättare: Tiffany Musa, Paola Ström, Sofie Fu, Kiara Cancino Rojas ( fria byten)  Nu ser vi framemot nästa match som är fredagen 19 april klockan 20.00 på Skytteholms IP C plan då vi välkomnar Sundbybergs IK. "När vi kör. så kör vi"
Av Derin Rashid 15 Apr, 2024
Vasalund IF tog en komfortabel vinst när Täby FK besegrades med 3-0 efter två mål av Douglas Karlberg. - Idag gjorde vi det grundläggande rätt, säger huvudtränaren Rebaz Hassan. Förra omgången slutade med förlust mot nykomlingen Assyriska FF. Nu är Vasalund IF tillbaka på vinnarspåret igen. Vasalund IF stod för en bra prestation när Täby FK besegrades på Skytteholms IP. Mittfältaren Marko Nikolic öppnade målskyttet med ett distansskott under matchinledningen. Täby FK skapade några kvitteringschanser men Senne Vits höll tätt i Vasalundmålet. Istället kunde Douglas Karlberg göra både 2-0 och 3-0 i andra halvleken. Det var anfallsnyförvärvet andra och tredje fullträff för säsongen. Huvudtränaren Rebaz Hassan: - Idag gjorde vi det grundläggande rätt. Vi springer, vi går in i närkamper och vi matchar motståndaren i viljan att vinna. Om vi kan fortsätta med den inställningen till varje match så vet jag att vi kommer vara med hela vägen, säger han. Nästa match är på fredag. Då spelar Vasalund IF mot IFK Stocksund på Stockhagens IP med avspark klockan 19:00. Matchfakta: Vasalund IF - Täby FK 3-0 (1-0) Målen: Marko Nikolic (13'), Douglas Karlberg (49', 77') Publiksiffran: 285 Varningar i Vasalund IF: Edmond Gukasian, Sean Sabetkar, Nicklas Maripuu, Rasmus Bonde och Rebaz Hassan. Så spelade Vasalund IF: Senne Vits - Rasmus Bonde (Alexandros Pantelidis 72'), Erik Figueroa, Kalle Björklund Sean Sabetkar (K) - Marko Nikolic, Edmond Gukasian (Marco Olsson Valdés 82'), Nicklas Maripuu (Gabriel Ersoy 86'), Elias Jemal - Douglas Karlberg (Alexander Duranic 82'), Emil Bellander (Samuel Wikman 72'). Ersättare: Lukas Dyrke, Alexandros Pantelidis, Alexander Duranic, Gabriel Ersoy, Filip Bovin, Samuel Wikman, Marco Olsson Valdés.
Av Derin Rashid 09 Apr, 2024
Vasalund IF åkte på säsongens första förlust mot Assyriska FF. Detta efter Christian Aphrem avgjort för nykomlingen i slutskedet av matchen. - Det här var en rejäl besvikelse, säger huvudtränaren Rebaz Hassan. Det började dåligt och slutade dåligt för Vasalund IF på Södertälje Fotbollsarena. Vasalund IF hamnade i ett tidigt underläge när Zack Lindgren fick stå ohotad och nicka in ledningsmålet på hörna efter sju minuter. Efter ledningsmålet fortsatte Assyriska FF att trycka på medan Vasalund IF hade svårt att etablera något spel. Istället skulle Vasalund IF rycka upp sig i andra halvleken och i 61:a minuten kom även kvitteringsmålet. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet fick Kevin Jarrett bollen på handen och domaren blåste straff. Från straffpunkten kunde Marko Nikolic placera in sitt första mål i Vasalund IF sedan återkomsten till klubben. Då började även jakten på ledningsmålet, ett ledningsmål som kom från Assyriska FF istället. I den 72 minuten placerade Christian Aphrem in ledningsmålet bakom målvakten Senne Vits. Vasalund IF försökte trycka på för kvitteringsmålet, närmast kom Marko Nikolic med ett avslut när bollen rensades på mållinjen, men föll tungt mot nykomlingen. Huvudtränaren Rebaz Hassan efter matchen: - Vi måste inse att varje match kommer att se ut på det här sättet. Oavsett motstånd. Alla lagen vill slå oss. Vi kan inte börja spela varje match efter 45 minuter. Det här var en rejäl besvikelse. Nu tar vi lärdom av det här och jobbar vidare. Matchfakta: Assyriska FF - Vasalund IF 2-1 (1-0) Målen: Zack Lindgren (7'), Marko Nikolic (61') och Christian Aphrem (72') Publiksiffran: 935 Varningar i Vasalund IF: Elias Jemal, Kalle Björklund, Nicklas Maripuu, Edmond Gukasian Så spelade Vasalund IF: Senne Vits - Erik Figueroa, Kalle Björklund, Sean Sabetkar (K) - Rasmus Bonde (Filip Bovin 77'), Marko Nikolic, Nicklas Maripuu, Alexandros Pantelidis (Alexander Duranic 80') - Elias Jemal (Edmond Gukasian 45'), Emil Bellander, Samuel Wikman (Douglas Karlberg 45'). Ersättare: Lukas Dyrke, Alexander Duranic, Douglas Karlberg, Gabriel Ersoy, Filip Bovin, Noel Birgoth, Edmond Gukasian.